Συμμετοχή στην 4η Συνάντηση Χορευτικών & Φίλων της Παράδοσης

Εκπρόσωποι της Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών συμμετείχαν στην 4η Χορευτική Συνάντηση Χορευτικών & Φίλων της Παράδοσης, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019, στο Λουτρά Αλμωπίας “Πόζαρ”.

Η 4η Συνάντηση Χορευτικών & Φίλων της Παράδοσης περιλάμβανε σεμινάριο με θέμα “Εισαγωγή στην μουσικοκινητική παράδοση των χωριών της Ανατολικής Ρωμυλίας (Καβακλί, Μικρό και Μεγάλο Μοναστήρι, Μικρό και Μεγάλο Μπογιαλίκι) και της Μαύρης Θάλασσας με εισηγητή τον κύριο Σάκη Παληογιάννη συνοδευόμενος από τον Μαυροθαλασσίτη μουσικό Γιώργο Ξανθούλη, ενώ η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου είχε θέμα “Κινησιολογική προσέγγιση των χορών της Ελασσόνας με χοροδιδάδκαλο και πρώην καθηγητή ΤΕΦΑΑ τον κύριο Ιωάννη Κόκκινο.

Από τη Συνάντηση Χορευτικών & Φίλων της Παράδοσης, δεν έλειψαν τα μοναδικά γλέντια με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών, τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι, το Γιάννη Δανίτσα στο κλαρίνο, το Σαραντινό Βασίλη στα κρουστά, το Θάνο Ρούμπο στο βιολί, το Δημήτρη Παληογιάννη στο λαούτο καθώς και την κομπανία “Ασαρτζή”.

Στις απονομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο γλέντι του Σαββάτου, μετά το πέρας του σεμιναρίου, οι εκπρόσωποι της Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών δήλωσαν ότι: “Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχουμε στην 4η Συνάντηση Χορευτικών & Φίλων της Παράδοσης εκπροσωπώντας τη Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών. Η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών αποτελεί διεθνές φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται από τους συλλόγους Γλαύκης, Πυργετού, Συκουρίου & Χάλκης στο Νομό Λάρισας την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και καλούμε όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν με τις χορευτικές τους ομάδες. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις εργασίες του σεμιναρίου και να έχουμε ένα όμορφο γλέντι.”

Οι διοργανωτές συγχαίρουν τους φίλους της παράδοσης για την άρτια διοργάνωση της συνάντησης, τους ευχαριστούν θερμά για την απόδοση τιμητικής πλακέτας στη Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών και εύχονται καλή αντάμωση!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.