ΙΣΤΟΡΙΚΟ Προηγούμενες Συναντήσεις

Το 2016 διοργανώνεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορών & Μουσικής στο οποίο συμμετέχουν η Ρουμανία με το χορευτικό «Cununa» από την πόλη Μπίστριτσα, η Ουγγαρία με το χορευτικό «Bokreta Muveszeti Iskola» από την πόλη Ζέμπλεν καθώς και η Ελλάδα με χορευτικές ομάδες των διοργανωτών συλλόγων.

Το 2017, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορών & Μουσικής, αποκτά τη δική του ταυτότητα. Στη 2η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών λοιπόν, συμμετέχουν η χορευτική ομάδα «Struguras» από τη Μολδαβία, η χορευτική ομάδα «Iskra» από τη Βουλγαρία και φυσικά η Ελλάδα, με χορευτικές ομάδες από τους διοργανωτές συλλόγους.

Το 2018, η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών γίνεται θεσμός. Από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, οι χορευτικές ομάδες «Tangra» από τη Βουλγαρία, «Ru maccature» από την Ιταλία και «Dabka Stars» από το Ισραήλ πλημμύρισαν με μουσικές και χορούς τη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Το 2019, η 4
η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών διοργανώθηκε με τις χορευτικές ομάδες «NikolaTesla» από το Ομπρένοβατς της Σερβίας, «FSLipovec» από τη Σλοβακία, «MitaRory» από την Παραγουάη καθώς και χορευτικές ομάδες από τους διοργανωτές συλλόγους.

Το 2022, μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο εξαιτίας του κορωνοϊού, η 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών είναι γεγονός! Από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου οι χορευτικές ομάδες «Skowronki» από την Πολωνία, «ConjuntoContinentalTonjariki» από τη Χιλή και «Νόστος» από το Πισσούρι της Κύπρου, πλημμύρισαν με χορούς και τραγούδια την πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή.

2016 1η Χορευτική Συνάντηση

2017 2η Χορευτική Συνάντηση

2018 3η Χορευτική Συνάντηση

2019 4η Χορευτική Συνάντηση

2022 5η Χορευτική Συνάντηση

2023 6η Χορευτική Συνάντηση