Στην Παραγουάη “ταξίδεψε” η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών

Με τη βαριά σκιά της πανδημίας του κορονοϊού να πέφτει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και να μεταβάλλει τα μέχρι χθες αυτονόητα σε ζητούμενα των ανθρώπων, οι κοινότητες βρήκαν τρόπο να συνευρίσκονται σε χορούς κυκλωτικούς και να αναπέμπουν μηνύματα αισιοδοξίας και χαράς.

Έτσι ως τη μακρινή Παραγουάη ταξίδεψε με τη βοήθεια του διαδικτύου η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών εκπροσωπώντας όλη την Ευρώπη -αφού είναι η μοναδική εκπρόσωπος από τη Γηραιά Ήπειρο- παίρνοντας μέρος στο διαδικτυακό Χορευτικό Φεστιβάλ «Teta Joaju».

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε 24 & 25 Οκτωβρίου 2021 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με τον τίτλο «Teta Joaju» στη γλώσσα των Γκουαρανί, να συμβολίζει την ενότητα των ανθρώπων στον κόσμο. Στο Φεστιβάλ θα συμμετείχαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γλαύκης, Πυργετού, Συκουρίου και Χάλκης, οι οποίοι παρουσίασαν ένα σύντομο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα.

Στο βίντεο συμμετείχε και η Ελένη Ζαρώτη η οποία μίλησε για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών και πώς ο κορονοϊός επηρέασε τη δουλειά της και ο χοροδιδάσκαλος Σωτήρης Καραβασίλης για την παράδοση της Θεσσαλίας.

Μπορείτε να δείτε την εμφάνιση της Ελλάδας στο φεστιβάλ από το λεπτό 28:40, εδώ:

https://www.facebook.com/Danzaesvida/videos/352869845946589

eleftheria.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.