Ακυρώνεται η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών για το 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών αποτελεί μία διοργάνωση θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της. Ένα Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και πολιτισμού που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, με πολύ μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από το κοινό. Κάθε χρόνο διεξάγεται την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και διοργανώνεται από τους πολιτιστικούς συλλόγους Μ.Σ. Γλαύκης, Π.Σ.Πυργετού, Μ.Ε.Σ.Συκουρίου και Ε.Σ.Χάλκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

Με γνώμονα την ομαδικότητα, τον αλληλοσεβασμό, τη μεθοδικότητα και το εθελοντικό πνεύμα και με στόχο την ανάδειξη της παράδοσης και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενούνταν χορευτές και μουσικοί από διάφορες χώρες του κόσμου, που μαζί με τις ελληνικές χορευτικές ομάδες, παρουσίαζαν ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, προωθώντας τα ήθη, τα έθιμά τους, αλλά προπάντων την ομόνοια και τη διεθνή ειρήνη.

Η 5η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών ξεκίνησε να προγραμματίζεται αρκετούς μήνες πριν και χρονικά τοποθετούνταν από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου 2020. Με δεδομένο, όμως, ότι η χώρα μας, όπως και πολλές άλλες σε όλο τον κόσμο, δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), οι διοργανωτές σύλλογοι αποφάσισαν την ακύρωση του Φεστιβάλ για φέτος.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, γεγονός που αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε.

Ωστόσο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι που διοργανώνουν την Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών δεσμεύονται, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, να προβούν σε νεότερες ανακοινώσεις, σχετικά με την πραγματοποίηση της φετινής Χορευτικής Συνάντησης με νέα μορφή, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.